Våra projekt

Smartklimat sammarbetar med lokala odlare runt om i hela världen för att kunna reparera miljön. Här kan du ta del av våra projekt och lära dig mer om vårt arbete. Kontakta oss gärna om du har några övriga frågor!


Burkina Faso

Följ SmartKlimats projekt att stoppa ökenspridningen i Burkina Faso, där vi försöker göra öknen grön!

Burkina faso 2

OZG, våran planterings partner nere i Burkina Faso jobbar för närvarande i ett område som tillhör den internationella rörelsen “The Green Wall”. Målet är att bygga en mur av träd som sträcker sig nästan 7000 km lång och 14 km bred. Målet är att muren ska sträcka sig längst hela Afrikas bredd, totallt involveras 9 nationer och miljontals träd. Dessa träd gör en extremt skillnad inte bara för människor utan även för hela ekosystemet. Arbetet är centrerat runt kvinnor och barn! Vårt mål är att motivera kvinnor att arbeta, genom att erbjuda en högre inkomst. Deras arbetsuppgifter involverar att samla frön samt hantverk av skogsprodukter. Deras insatser bidrar till att fler barn har möjligheten att få en utbildning.
Självklart så kan du också hjälpa till, hör av dig till oss för att få reda på hur!

Den Gröna Muren “The Green Wall”


Typer av träd som vi planterar:

Acacia Raddiana, Acacia Nilotica, Acacia Albida, Acacia Seyal, Balanites Aegyptica, Ziziphus Mauritania.


Tanzania

Fokusera på roten av skogsskövling, vår kamp fortsätter med att bekämpa fattigdomen i Tanzania.

Tillsammans med vår lokala partner Global Resource Alliance sammarbetar vi för att göra Tanzania till ett stabilare land. Tanzania beskrivs oftast som roten till skogsskövling, landets natur har lidit extrema förluster till konsekvens av Tanzanias överväldigande fattigdom. Sanningen är att över hälften av världens skogar har huggits ner, antalet har ökat under de senaste åren. Våra projekt i Tanzania är extremt betydelsefulla, inte bara för naturen utan även för folket. En nedskärning i naturen leder till eventuella hälsofaror och påverkar människor och civilisationer minst lika mycket som djurriket.
Självklart kan du också hjälpa till, kontakta oss för att ta reda på hur!


Typer av träd som vi planterar:

Neem, Moringa oleifera, Papaya, Avocado, Dovyalis caffra, Jatropha curcas,Sesbania sesban, Acacia nilotica, Leucaena leucocephala, Albizia lebbeck


/a>/>

Minska fattigdomen

En av Afrikas största problem är just fattigdomen, vi förser lokalbefolkningen med jobb och stöd i deras strävan mot ett bättre liv.

Stoppa skogsskövlingen

Kinesi Village är extremt utsatt för skogsskövling, majoriteten av regionens skogar är redan borta. Tillsammans med vår lokala partner […]

Plantera Träd

Vår huvuduppgift i Tanzania är att återbygga det som landet har förlorat, sin extremt vackra natur. Nya träd planteras varje dag. […]


Zambia

Skogsskövling sker på många håll i världen, det finns en klar parallel mellan skogsskövling och fattigdom. Projektet i Zambia går ut på att skydda byar och att sätta stopp för skogsskövlingen

zambia

Utbilda odlare till miljövårdsarbetare

80% av Zambias invånare lever i fattigdom, det finns en klar länk mellan fattigdom och miljöförstöring. Vilket gör det lätt att lokalisera orsaken till Zambias miljöproblem. Men hur åtgärdar vi dem? Vi vet ju att skogsskövlingen står för majoriteten av Zambias bönders inkomster, så varför inte ge dem en alternativ inkomst källa! Våra lokala partners tillförser bönderna med nödvändig träning, bland annat i hur man gör gammal jord fruktbar. Självklart planterar vi även träd här, allt i från Carica Papaya till Pinus oorcapa! SmartKlimat representerar jämställdhet, därför sätter vi alltid kvinnorna i fokus över hela Jorden; Zambia är inget undantag! Självklart kan du också hjälpa till, kontakta oss för att ta reda på hur!


Typer av träd som vi planterar:

Fairdherbia albida, Pinus oorcapa, Eucalyptus grandis,Eucalyptus camaldulensis, Azanza garckeana, Carica papaya and Moringa oleifera.

The-Road-to-HPO-in-the-Public-Sector-in-Zambia


Brasilien

Atlantskogen är en regnskog i Brasilien som är känd för sin biologiska mångfald. Detta trots att skogen har blivit extremt utsatt av bland annat skogsskövling, som orsakat en kraftig reducering i djurlivet samt att skogen kraftigt har minskat. Just nu hotar förintelsen Atlantaskogen mycket mer än Amazonas. Just nu planterar SmartKlimat träd i Alto Paraná regionen för att hjälpa till att bygga upp skogen igen och reparera skadorna.

1 000 000 träd om året!

Vad för skillnad gör exakt 1 000 000 träd per år? 200 olika djurarter har växt med minst 500 djur. Träden gör up för över 170 000 ton av koldioxid utsläpp per 20 år. Träden sammanfogar över 48 000 ton av biomassa på 20 år. 240 personer kan anställas i 50 månader, utöver det utbildas även 400 ytterligare personer. Det genererar 21 500 Kronor extra per familj per år. 2000 Hektar av land får njuta av förbättrat vatten. 10 fungerande växtkolonier. Det här är bara en handfull av effekterna som 1 000 000 träd per år genererar.
Självklart kan du också hjälpa till, kontakta oss för att ta reda på hur!


Här är en video av planterings anläggningen Assentamento Arco Iris, Pontal do Paranapanema, filmad av en drönare.

Typer av träd som vi planterar:
Anadenathena sp., Cedrela fissilis, Peltophorum dubium, Inga laurina, Inga uruguensis, Jacaranda cuspidifolia, Tabebuia sp., Cordia trichotoma, Acacia polyphylla, Guazuma ulmifolia, Columbrina glandulosa, Enterolobium contortisiliquum.

Brazil_flag


Indien

I Meghalaya, nordöstra Indien ligger den tropiska skogen East Khasi Hills som är känt som den våtaste platsen på Jorden. Den heliga skogen är hem till uråldiga sten monoliter som beräknas vara tusentals år gamla. Monoliterna användes som ett refugium för utrotningshotade arter.

Världens blötaste plats är i fara. De kraftiga klimatförändringarna i samband med den brutala skogsskövlingen i Meghalaya kommer leda till en brist på proviant inom en snar framtid. I detta projekt har vi valt att framförallt marknadsföra kvinnliga entrepenörer. Vi hoppas på att kunna öka lokalbefolkningens kapacitet att överleva medan vi samtidigt stöttar naturen genom att involvera alla vi kan i detta massiva projekt. Meghalaya representerar regionen av Indien med absolut mest biologiska mångfald. Självklart så kan även du göra skillnad, kontakta oss om du vill vet hur!
Vi arbetar i ett förbund med 10 lokala regeringar och 62 Khasi stammar, stöttat av Community Forestry International. Målet är att under de första 12 månaderna öka skogen med 500 hektar, medan vi samtidigt bygger upp en stadig naturlig stuktur för att förhindra utrotningen av djurarter. VI vill även minska fattigdomen genom att stötta lokala företag samt lokalt arbete. Bland annat genom stöd till 20 nya kvinnoledda plant anläggningar. Även att hjälpa till och utveckla en hållbar agrikultur som kan bistå diverse klimatförändringar.


Typer av träd som vi planterar:

Alnus nepalensis, Castanopsis indica, Exbucklandia populnea, Schima khasiana, Myrica esculenta, Prunus nepalensis, Pinus kesiya (Khasi pine).

india


Etiopien

Utbildning är nyckeln i kampen mot fattigdomen. För att dessa länder ska kunna ha möjligheten att utvecklas krävs en stimulerad ekonomi. Vi stöttar denna insats genom att tillförse kvinnor med jobb att plantera träd och stötta miljön.

ethiopia

Etiopien är en av världens fattigaste länder, av landets 80 miljoner invånare lever 34 miljoner (44%) i extrem fattigdom. 12 miljoner människor beräknas leva i hungerkris. Tillsammans med vår lokala planterare Eden Reforestration Projects jobbar vi för att tillförsätta landets kvinnor och änkor med jobb, år efter år. Det ger dessa kvinnor möjligheten att försörja sig själva och bistå sina barn med utbildning samt sjukvård. Allt detta, medan de aktivt hjälper till att bekämpa skogsskövling genom att plantera nya träd. 80% av alla Etiopier är beroende av agrikulturen för att kunna försörja sig själva. Fattigdomen i landet har ökat på senaste tiden på grund av torka. Tyvärr drabbas bönderna mest av detta och utan våra insatser ser Etiopiens agrikulturella framtid mörk ut. Det finns många orsaker till att situationen ser ut som den gör idag i Etiopien. Bland annat hur folket har behandlat naturen de senaste 20 åren med extremt skogsskövling. Men även kriget i Eritrea, som har haft stora konsekvenser på jordbruket i framförallt de söndra delarna av landet. Självklart så kan du hjälpa till att göra något åt saken, kontakta oss för mer information om hur du kan göra skillnad!


Typer av träd som vi planterar:

75% av träden är Millettia ferruginea, Olea Africana, Juniperus procera, Hagenia abyssinica, Podocarpus falcatus, Arundinaria alpine, Acacia abyssinica, Casurina equisetifolia, Acacia decurrens, Acacia melanoxylon, Pinus patula, Phonex reclinata, Grevillea robusta, Cuppressus lusitanica and Schinus molle.

Ethiopia_flag_map

 


Du har väl inte glömt att följa oss på Facebook?