Vad är SmartKlimat?

Vision

SmartKlimats vision är att alla i Sverige ska klimatkompensera inom 10 år och att Sverige ska vara klimatpositivt år 2045. Vi fyra som idag aktivt jobbar för det ser oss själva som sociala entreprenörer med ett stort samhällsansvar som återinvesterar i framtiden både lokalt och globalt.

Vilka är SmartKlimat?

SmartKlimat familjen består av alla er Klimathjältar som gör skillnad, ger tillbaks till Moder Jord, Positivt Påverkar vårt Ekologiska Fotavtryck, skapar ett Smartare Klimat och en Miljövänligare Jordglob! SmartKlimat kärnan:

Kommunikatör: Daniel Malke

Webmaster: Johannes Klum

Head of Social Media: Jordan Ringhög

Event Manager: William Wong

International Consult: Crystal Nam

SmartKlimat är stolta att säga att vi är en aktiv del i uppbyggandet av en ny värld. Precis som nämnt ovan så har världens skogar halverats, det är tyvärr ingen annans fel än oss människor. Vi lånar denna planet av våra barn, men det finns snart inte längre något att lämna tillbaka. Om 100 år beräknas det att världens regnskogar kommer att vara försvunna. Just nu täcker skog 30% av världens yta, men den siffran minskar tyvärr varje dag. Skogsskövling är inget historiskt problem, det är någonting som pågår idag. Det försvinner ungefär 20 fotbollsplaner av skog varje minut! Detta kan inte fortgå.

SmartKlimat har därför aktiva projekt i 6 olika länder runt om i världen där vi aktivt planterar träd samt stöttar lokalbefolkningen med resurser och utbildning med hjälp av lokala partners. Vi tror inte på att sitta stilla och göra ingenting, SmartKlimat gör skillnad. Vi fortsätter att plantera träd för att rätta till balansen i ekosystemet och rädda miljön.

Majoriteten av all skogsskövling begås av bönder och är relaterat till jordbruk. Det finns ett klart samband mellan fattigdom och skogsskövling och det är ingenting som går att bortse från. För att kunna stoppa skogsskövlingen måste vi lokalisera och där efter fokusera på dess rötter. Fattigdomen är orsaken till att bönderna fortsätter att skövla ny mark för att kunna odla mer och där efter öka sin inkomst. Dessa bönder har inte redskapen eller utbildningen till att behandla jord på ett sätt som gör den mer fruktsam, vilket resulterar i att dem ständigt måste söka sig till ny mark.

Vi har resurserna samt utbildningen och vi jobbar aktivt med att förbättra böndernas tillvägagångssätt. För att bekämpa fattigdomen anställer vi och utbildar lokalbefolkningen till att hjälpa oss att plantera träd och sköta om naturen. Detta gör att deras ekonomi stärks och att dem har råd att skicka sina barn till skolor. Vi på SmartKlimat är stolta över att säga att vi kan hjälpa miljön samtidigt som vi bekämpar fattigdom. SmartKlimat tillförser majoriteten av våra jobb åt lokalbefolkningen.

Det finns extremt många miljöproblem, och miljontals anledningar till varenda än av dem. Du kan lära dig mer om miljöproblem under fliken “Lär dig mer.” Vi är alla ansvariga för jordens miljöproblem, det går inte att bortse ifrån det faktumet. Om du inte gör vad du kan för att minska din påverkan på naturen så är det lika illa som att aktivt skada miljön. Det finns så många saker i din vardag som du kan göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck. Bara en sådan sak som att dra ut kontakten eller släcka lamporna innan du går hemifrån gör skillnad. Vad du väljer att konsumera och från vilka märken gör också skillnad. Hur du väljer att transportera dig, tar du cyckeln eller brädan på sommaren? Åker du kommunalt eller bil varje dag? Har du en elbil eller hybridbil iallafall? Vad gör du med ditt skräp?

Det är svårt att veta något om du aldrig har fått informationen, därför anser vi på SmartKlimat att det lättaste sättet att tackla problemet med allmänhetens miljöpåverkan är att hålla er informerade. Vi erbjuder information, tips och trick på hur du kan minska ditt ekologiska fotavtryck samt anvisningar på hur dina val påverkar oss andra 7 miljarder invånare på denna jord.

Våra mål är att..

Vi siktar inte lågt här på SmartKlimat, vår natur förtjänar det bästa och vi börjat att få slut på tid.

Plantera miljontals träd!

Skogarna håller på att försvinna och dem gör det snabbt! För att rädda planeten behöver vi plantera mer träd än dem som försvinner! Vi […]

Kraftigt minska fattigdomen

Alla människor förtjänar en chans, vi här i västvärlden har möjligheten till att göra andra människors liv bättre.

Informera allmänheten

Vi kan inte rädda världen ensamma, alla måste göra sin del. Vad vi kan göra är att lära folk hur vi kan minska våra ekologiska fotavtryck.

Du har väl inte glömt att följa oss på Facebook?