Projekt

Här kan du lära dig allt om SmartKlimats projekt runt omkring i världen. Våra projekt går ut på att klimatkompensera, återställa balansen i ekosystemet, samt bekämpa fattigdom och svält. Flera flugor i en smäll!

Brasilien

Den brasilianska Atlantskogen har ett utav världens rikaste biologiska mångfald. Tyvärr så består endast 7% av den ursprungliga skogen i små isolerade fragment. Återställningen av skogen är ytterst viktig för att skydda de resterande ekosystemet samt stoppa förlusten av världens djurarter

Brasilien

Tanzania

I samarbete med Global Resource Alliance återbygger vi nedbrutna landskap i Rorya-distriktet; Tanzania, nära byn Kinesi. Området har rensats på sina skogar, främst för att producera kol till att laga mat.

Tanzania

Indien

Khasibergen ligger i vad som beskrivs som världens våtaste plats, Meghalaya’s ekoregion. Som ni redan vet frodas den biologiska mångfalden extra i tropiska klimat som Meghalaya; som även är hem till ett uråldrigt samhälle Khasi.

Indien

Zambia

Luanshya Distriktet är Zambias mest tätbefolkade region vilket har varit en stor faktor till den snabba avskogningen av regionen. Genom ett holistiskt tillvägagångssätt som integrerar försörjningsutveckling samt ekologisk odling stödjer SmartKlimat de lokala bönderna i deras uppdrag att återbygga Miombo skogarna.

Zambia