Hur man kan minska mitt ekologiska fotavtryck
Postad av : Stefan Svensson

Ett ekologiskt fotavtryck är en metod för att uppskatta hur snabbt en individ eller en befolkning använder resurser och producerar avfall. Den mänskliga befolkningen har för närvarande ett fotavtryck som är för stor för jorden att upprätthålla. Enligt Global Footprint Network, det tar jorden ett år och fem månader att återskapa vad vi människor använder under ett år. Många människor börjar inse vår alltför stor efterfrågan på planeten, och en rörelse har börjat att minska vårt ekologiska fotavtryck.
1.
Ät mat som är lokalt odlade eller producerade. Fossila bränslen och andra resurser måste användas för att transportera mat från avlägsna PLATSER. Du kan minska användningen av dessa bränslen genom att köpa lokal mat. Handla på bondemarknader att hitta färska, lokala råvaror.
2.
Drive mindre. Varje gång du startar bilen, du använder fossila bränslen och släpper ut skadliga kemikalier i miljön. Istället för att köra, prova gå, cykla eller ta en buss. När du väljer en ny bil, VÄLJA en mindre och mer bränslesnåla modellen.
3.
Köp återanvändbara livsmedelsbutiker och producerar väskor. Otaliga plastpåsar används i livsmedelsbutiker varje dag, och de flesta kastas ut efter användning. Du kan förhindra överskott sopor med HJÄLP av tyg eller maska väskor som kan upprepade gånger tvättas och återanvändas.
4.
Undvik att använda engångsartiklar där så är möjligt. Använd inte en hel rulle hushållspapper för att rengöra dina FÖNSTER när en trasa trasa skulle fungera. Köp smörgås behållare istället för plast smörgås påsar. Använd en kvast istället för disponibel sopmaskinen dukar.
5.
Återvinn alltid. Många kommuner har PROGRAM på plats för att sortera och pickup för återvinningsbart avfall, men på vissa ställen kan du behöva ta dem till en depå eller återvinningscentral. Återvinning minskar det avfall och mängden av nytt material behövs för att göra nya produkter och förpackningar.
6.
Spara vatten och el genom att stänga av dem när du inte använder dem. Låt inte kranen köra medan du borstar tänderna eller skrubba rätter. Stäng av lampor, hushållsmaskiner och elektronik när den inte används.
7.
Undvik att använda luftkonditionering, både i bilen och hem. På vintern håller din termostat ett par grader lägre än vanligt och sätta på en tröja. Några grader kan göra stor skillnad för ditt fotavtryck, och även SPARA PENGAR på dina verktyg.
… Tips och varningar:

Sätt att minska ditt fotavtryck är nästan oändliga. Tänk på hur varje beslut du fattar kan påverka miljön, OCH försöka göra det mer miljövänligt val.

Tack för att du tog din tid till att läsa detta, miljövän!